استفاده از فر برقی و گازی در آشپزخانه ها رایج است. هر کدام از این فرها دارای مزایا و معایبی هستند و نمی توان یکی را بر دیگری برتری داد. برای مثال از منظر هزینه، قیمت فر برقی از فر گازی بیشتر است و یا هزینه تعمیر و نگهداری فر برقی نیز از فر گازی بالاتر است. هزینه برق نیز از هزینه گاز در کشورمان بیشتر است، لذا اگر از منظر مالی به مسأله نگاه کنیم شاید فر گازی نسبت به فر برقی ارجحیت داشته باشد.
اما اگر از منظر دقت در آشپزی و پخت و پز به مسأله نگاه کنیم فر برقی نسبت به فر گازی دقیق تر بوده و ارجحیت دارد. در فر گازی نمی توانیم شعله گاز را به دقت و روی دمای دقیقی تنظیم کنیم و احتمال طبخ نامناسب غذا در این فر وجود دارد.
اما در فر برقی با استفاده از صفحه مانیتور دیجیتال می توانیم دقیقاً فر برقی را در درجه حرارتی مورد نظر تنظیم کرده و با این کار انواع غذاها را در دمای مورد نظر پخته و غذای مطلوب تر و لذیذتری به دست آوریم.
همچنین فر گازی دارای رطوبتی است که در برخی غذاها نظیر کیک و شیرینی کیفیت را پایین آورده و سبب ترد شدن مواد غذایی نمی شود در حالیکه فر برقی رطوبتی در خود نداشته و برای پخت انواع کیک و شیرینی که نیاز به پوک و ترد شدن دارند، طبخ را به بهترین صورت ممکن انجام می دهد. بهتر است برای شناخت دیگر مزایا و معایب این دو فر با ویزگی های هرکدام آشنا شویم.
مشاهده کنید: قیمت فر داتیس با تخفیف از نمایندگی و ضمانت نامه
فر گازی
فر گازی در مقایسه با فر برقی قیمت مناسب تری دارند. این فر به گاز شهری متصل شده و شعله اجاق گاز توسط گاز ایجاد می شود اما برای روشن کردن شعله و جرقه و همچنین برای صفحه دیجیتال و چراغ های روی اجاق گاز از برق استفاده می شود. فر گازی دارای مزایا و معایب زیر است:
مزایای فر گازی
فر گازی دارای مزایای زیر است:
- این فر سریع گرم می شود و حرارت ایجاد کرده و بعد از خاموش کردن به سرعت خنک می شود.
- در کشور ما هزینه گاز از برق کمتر است. بهتر است افرادی که می خواهند مکرراً از فر استفاده کنند، فر گازی استفاده کنند تا نیاز به پرداخت هزینه کمتر باشد.
- قطعات فر گازی از فر برقی کمتر است و برای همین تعمیر و نگهداری فر گازی از فر برقی راحت تر است.
- فرهای گازی اندکی رطوبت در خود دارند. این رطوبت در طبخ برخی مواد غذایی مناسب و مورد نظر است و در برخی دیگر از غذاها نامناسب است. برای مثال رطوبت موجود در فر گازی برای طبخ غذاهایی چون سبزیجات، گوشت و پیتزا مناسب اما برای طبخ غذاهایی چون نان و کیک نامناسب است.
معایب فر گازی
فر گازی دارای معایب زیر نیز می باشد:
- دقت تنظیم دما در فرهای گازی کم است. با دقت نمی توان بیان کرد که دما چند درجه شده است.
- مدیریت غذا در فر گازی سخت تر بوده و همواره می بایست نگاهی به شعله داشته باشیم.
- خطر استفاده از فر گازی از فر برقی بیشتر است.
- در برخی از فرهای گازی پخت یکنواخت انجام نمی گیرد و برای این کار از یک فن برای پخش کردن حرارت استفاده می شود.
- نصب فرهای گازی در مقایسه با فرهای برقی سخت تر است.
فر برقی
فر برقی که از فر گازی جدید تر بوده و گران تر است. با پیشرفت تکنولوزی روانه بازار شد و امروزه جای بسیاری از فرهای موجود در بازار را گرفته است. فر برقی دارای مزایای ذیل است:
مزایای فر برقی
از جمله مزایای فر برقی می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
- امکانات بیشتری نسبت به فر گازی دارد.
- کار کردن با فر برقی به دلیل تکنولوژی مورد استفاده در فر راحت تر است.
- فرهای برقی به سهولت به برق شهری متصل می شوند و نیاز به ابزار و تجهیزات خاصی ندارند.
- میزان حرارت تولید شده فر برقی از فر گازی بیشتر است، لذا از فر برقی برای پخت انواع نان، شیرینی، کلوچه و ... استفاده می شود.
- با استفاده از صفحه دیجیتال می توان دمای فر برقی را دقیقاً مشاهده کرده و آن را به دلخواه تفییر داد.
- برخی از فرهای برقی در درجه حرارت مشخصی خاموش می شوند تا غذا نسوزد.
معایب فر برقی
از جمله معایب فر برقی می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
- هزینه تعمیر و نگهداری فر برقی بالا است. به دلیل دیجیتال بودن برخی از قطعات فر برقی، در صورت نیاز به تعمیرات شاید لازم باشد هزینه بالاتری در مقایسه تعمیر فر گازی پرداخت شود.
- هزینه برق در کشورمان نسبت به گاز بیشتر است. لذا اگر زیاد از فر برقی استفاده می کنید استفاده از آن در کشورمان چندان مقرون به صرفه نیست و بهتر است در این خصوص از فر گازی استفاده شود.
- قطعی برق در هر زمانی می تواند سبب توقف آشپزی شود. به خصوص در روزهای گرم سال که قطعی برق به فراوانی زیاد رخ می دهد، استفاده از فر برقی برای پخت و پز ریسک بالایی دارد.
مشاهده کنید: قیمت فر توکار اخوان با تخفیف ویژه از نمایندگی سازه کالا با ارائه ضمانت نامه معتبر
مطالب مرتبط: